ŠMARNOGORSKI TEKI

nOVICE

Sveže novice izpod Šmarne gore

Na voljo razpis za 26. Rekord šmarne gore in 43. Tek na Šmarno goro

28.1.2022

Lansko leto je zaradi pandemije in oteženih razmer za izvedbo Rekorda Šmarne gore le ta odpadel. Tek na Šmarno goro se je odvil po nekoliko spremenjeni progi. 

Letos upamo, da bomo lahko nemoteno organizirali in izpeljali oba teka. Razpisa sta že zunaj in vabljeni že sedaj, da si ju ogledate in da zi zabeležite oba teka v svoj koledar. 

Prešernov trg - Šmarna gora

TIMOTEJ BEČAN

Naj gorski tekač Slovenije si je zadal prav poseben izziv – tek iz Prešernovega trga v centru Ljubljane po najkrajši poti do vrha Šmarne gore.  Omenjeno razdaljo, ki naj bi znašala 11km je pretekel v 42 minutah in 11sekundah, kar je vrhunski rezultat! 

Timotej Bečan je že vrsto let najboljši gorski tekač v Sloveniji, ki se uspešno meri tudi z naboljšimi gorskimi tekači na svetu v svetovnih pokalih za gorski tek. Je tudi aktiven na socialnih omrežij, kjer deli svoje tekaške izkušnje, nasvete in poročila iz treningov.  https://www.facebook.com/timotejbecanofficial

ŠTIRI DESETLETJA ŠMARNOGORSKIH TEKOV

04.10.2020

V NEDELJO, 4.okt. ob 15h, bo na Šmarni gori otvoritev razstave fotografij »Štiri desetletja šmarnogorskih tekov«.

Razstava predstavlja uvod v tekaški konec tedna, ko se bosta v petek in soboto zvrstila na Šmarni gori 25.Rekord Šmarne gore in v soboto 41.Tek na Šmarno goro.

 Vabljeni na otvoritev oziroma kasneje na ogled.

Sponzor letošnjega že 25.Rekorda Šmarne gore

03.10.2020

Sponzor letošnjega že 25.Rekorda Šmarne gore je Dynafit, ki bo nagradil vse nosilce kolajn in ogrel ušesa prav vsem tekačicam in tekačem.

dynafit 2
dynafit 1

Tudi letos Rekordu Šmarne gore ob strani stoji Intersocks. Hvala!!!

03.10.2020

intersocks

Izvedba teka ni ogrožena

02.10.2020

»Do šmarnogorskega tekaškega praznika je le še teden. Glede na trenutno in pričakovano situacijo izvedba teka ni ogrožena. Potrebo bo upoštevati Kovid ukrepe, o katerih bodo tekači obveščeni pred tekmovanjem. Prijavite se lahko še do ponedeljka – vendar vas prosimo, da to storite čimprej.«

Sponzorji tekov

SPONZORJI 25. REKORD NA ŠMARNO GORO

SPONZORJI 41. TEK NA ŠMARNO GORO

ŠE DVA TEDNA DO TEKAŠKEGA PRAZNIKA

25.9.2020

Še dva tedna nas ločita do Tekaškega praznika na Šmarni gori. CILJ že čaka na Šmarnogorce!